گزارش برگزاری روز اول هم اندیشی علمای ایران , هندوستان و موریتانی

 

آیت الله تسخیری عصر شنبه ۹/۸/۹۴ در دومین همایش علمی «امت واحده اسلامی؛ چالش ها و راه کارهای بحران کنونی جهان اسلام» که با حضور اندیشمندان سه کشور ایران، هند و موریتانی در پژوهشگاه مطالعات تقریبی وابسته به مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در قم برگزار شد، ضمن خیر مقدم به اندیشمندان هند و موریتانی اظهارداشت: جامعه اسلامی برای اتحاد نیازمند به برگزاری این گونه هم اندیشی ها است.

رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به وضع موجود جامعه اسلامی اشاره کرد و گفت: فقر، گرسنگی، توطئه ها و تبلیغات دشمنان، اسلام هراسی و همچنین اتهاماتی که غرب به مسلمانان مانند تروریسم و خشونت می زند از جمله مشکلاتی است که جامعه اسلامی با آنها مواجهه است و باید علمای مذاهب مختلف، تلاش نمایند تا از اینگونه تبلیغات سوء دشمن خلاصی یابند.
آیت الله تسخیری اظهار داشت: ما مبتلا به مشکلات در جامعه اسلامی مانند فتنه تکفیری ها نیز هستیم که باید همه آنها را به دقت بررسی و مطالعه کنیم و راه های نجات از آن را همانطور که اسلام و قرآن بیان کرده به دست آوریم تا از این مشکلات رهایی یابیم.
رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب افزود: اسلام دین رحمت و رافت است و وظیفه علما این است که چهره اسلام را جهانی سازی کرده تا امت اسلامی از بدی و تلخی‌های امروزه که با آن دست به گریان است، رهایی یابد.
وی با بیان این که حضرت علی(ع) ما را دعوت به مراجعه به قرآن و دعوت به نظم دهی در همه امور می نمایند، ادامه داد: قرآن می تواند به ما درس و تجربه هایی دهد که پیامبر اسلام (ص)نیز آن درس ها راتجریه نموده اند که می تواند این تجربه ها، امت اسلام را نیز نجات دهد مثل جنگ بدر و احزاب که قرآن در آنها درسهایی را به عنوان عبرت برای ما نقل کرده است.
رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: در سوره آل عمران، ده ها آیه برای درس آموزی و عبرت گیری از جنگ احد که در آن هم مسلمانان به وضعیت بد و تلخی مبتلا شده بودند بیان شده است.
آیت الله تسخیری خاطر نشان ساخت: معتقدم که وضعیت کنونی جامعه اسلامی شبیه وضعیت مسلمانان بعد از جنگ احد است و درس هایی که سوره آل عمران در این راستا به ما می دهد به اعلان جهانی است که وقتی فتنه ها شدید شد، سست نشوید و نگران نباشید، یعنی شرایط ناگوار را به فرصت تبدیل کنید تا از این حالات و گرفتاری ها نجات یابیم.
وی افزود: راه نجات امت اسلامی این است که علمای امت، چون وارثان پیامبران، به واجبات خود عمل نموده و بیدار ساختن جامعه به واسطه اسلام امروز نیاز ضروری همه است تا نقشه های دشمن را روشن نمایند.
آیت الله تسخیری گفت: امروزه با وحدت اسلامی، می توان این فرصت ها را خلق کرد و اگر اراده یکی شدن نمایم خداوند نیز یاری گر ما خواهدبود.
“شیخ مفتی زاهد علی خان” از علمای هندوستان در سخنانی با تقدیر از فعالیتهای مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در مسیر وحدت بین مسلمین به بحران آفرینی غرب و ایادی آن در منطقه باهدف از بین بردن نتایج این فعالیتها اشاره کرد.

وی اظهار داشت:مشکلات بسیاری از طرف غرب و دست نشانده های آن در جهان اسلام به وجود آمده اما در این شرایط باید تلاش گسترده ای برای مقابله با این مشکلات اندیشیده شود و راههای برون رفت از این مشکلات را مورد بررسی قرار دهیم.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت ادیان و مذاهب در هندوستان، گفت: در دین هندو و دیگر ادیان و مذاهب غیر اسلامی شاهد تناقضات بسیار و اختلافات گسترده هستیم و به عنوان مثال در دین هندو از ۵هزار سال پیش تاکنون اصول واحدی در همه مسائل وجود ندارد.

شیخ زاهد افزود: این در حالی است که مسلمانان دارای دینی هستند که اصول واحد و غیر متغیر از جمله کتاب واحد، قبله واحد، و…دارد و با توجه به آیه “انا نحن نزلنا الذکر و انا له لحافظون” هیچ تغییری در کتاب قرآن به وجود نخواهد آمد و ثابت است؛ لذا وجود اختلافات گسترده مذهبی کنونی در جهان اسلام که در واقع کمتر از ۱درصد را شامل می شود غیرقابل پذیرش است.

“عبدالکریم آل نجف” از علمای شیعه عراق نیز در سخنانی در این هم اندیشی با بیان اینکه این روزها درجهان اسلام صدای تفرقه و فتنه بیش از منادیان وحدت به گوش می رسد افزود: طرح مبارک تقریب می تواند به عنوان عاملی برای مقابله با منادیان تفرقه و اختلاف مطرح شود و لذا باید با قدرت از این طرح حمایت کرد.

این عالم عراقی در ادامه تاکید کرد:وحدت اسلامی بک مسئله فرامذهبی است؛ از سویی شیعه باید عقاید خود را حفظ کند و اهل سنت به عقاید خود پایبند باشد و از سوی دیگر هر یک به عقاید طرف مقابل احترام بگذارد تا وحدت عملی محقق شود.

“پروفسور محمد سلیم” یکی از دیگر از علمای هندوستان نیز با اشاره به آیات مختلف قرانی در مورد لزوم وحدت گرایی و دوری از اختلاف، گفت: اختلافات مذهبی باعث از بین رفتن طراوت جامعه اسلامی و تحقق نقشه های دشمنان اسلام برای تسلط بر منابع کشورهای اسلامی می شود.

وی در ادامه تصریح کرد: آیات قرآنی بر واحد بودن امت اسلامی تاکید دارند و مسئله تفرقه را به عنوان سمی م
هلک در تاروپود جامعه اسلامی برمی شمارد.